Vijesti

POZIV ZA PRIJAVU NA TRENING ReSPA-e U DANILOVGRADU, CRNA GORA

9.3.2018

Poziv za prijavu za učešće u ReSPA obuci na temu: Trening o pravnom usklađivanju –pregovaračka poglavlja 11 i 12, Danilovgrad - Crna Gora, 11. – 13. april 2018. godine

 

Regionalna škola za javnu upravu – ReSPA je objavila poziv za učešće na obuci na temu: Trening o pravnom usklađivanju – pregovaračka poglavlja 11 i 12, koji će se održati u sjedištu ReSPA-e, Danilovgrad (Crna Gora), u vremenu od 11. – 13. april 2018. godine.

 

U prilogu ovoga poziva možete pogledati program predmetne obuke na engleskom jeziku, te pronaći prijavni obrazac,  koji je prije slanja potrebno popuniti isključivo na engleskom jeziku.

 

Ova obuka je namijenjena za jednog državnog službenika iz relevantne EUI koordinacijske institucije i drugih nadležnih ministarstava/organa uprave koji su zaduženi za prenos odnosnih poglavlja 11 – „Agriculture and Rural Development” i poglavlja 12 – “Food Safety, Veterinary and Phytosanitary”.

Radni jezik obuke je engleski te prijevod neće biti osiguran.

S tim u vezi, a imajući u vidu područje djelovanja vaše institucije, ljubazno vas molimo da u slučaju zainteresovanosti za navedeni trening, ispunjeni prijavni obrazac za odabranog državnog službenika proslijedite nacionalnom koordinatoru za nivo Institucija BiH, na e-mail adresu: bih1@respaweb.eu.

 

KRAJNJI ROK ZA DOSTAVLJANJE UREDNO POPUNJENIH PRIJAVNIH OBRAZACA JE 13.03.2018. godine GODINE, DO 12:00 SATI.

 

Praktične informacije


ReSPA snosi troškove smještaja, prevoza i dnevnica. Detaljan vodič o praktičnim informacijama možete pronaći na web stranici www.respaweb.eu, a iste će biti proslijeđene naknadno, odabranim polaznicima ove obuke,  putem elektronske pošte.

 

U slučaju iznimnih okolnosti, tj. ukoliko  odabrani kandidat otkaže svoje učešće na predmetnoj obuci, a rezervacija putovanja (slučaj kupovine avionske karte) bude već izvršena, institucija iz koje kandidat dolazi i ReSPA će zajedno snositi troškove otkazivanja putovanja.

 Programme and Agenda

Registration form

Za sva dodatna pitanja molimo da se obratite kontakt osobi:

________________________

Horić Selma

National Coordinator at the state level of Bosnia and Herzegovina

MINISTARSTVO PRAVDE BiH/MINISTRY of JUSTICE B&H

Ul./St. Trg BiH 3/IX
Tel.: +387 (0)33 281 576

Fax: +387 (0)33 201 738

BIH1@respaweb.eu

www.respaweb.eu