Civilno društvo

Open invitation to the Information Day and Workshop "Europe for Citizens"

3.4.2012

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine i Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u saradnji sa projektom Podrška Vladi BiH u procesu evropskih integracija i koordinaciji pomoći Evropske zajednice – Faza III i projektom TACSO - kancelarija u BiH, organizuju informativni dan i radionicu za potencijalne aplikante u Bosni i Hercegovini na temu mogućnosti korištenja programa Evropa za građane.

Cilj seminara je predstaviti program Evropa za građane i mogućnosti koje isti pruža za organizacije civilnog društva i jedinice lokalne samouprave, te prenijeti iskustva Republike Hrvatske u procesu pristupanja i korištenja Programa.

Download:
Poziv
Sarajevo agenda|prijavnica
Banja Luka agenda|prijavnica

Napomena: Pored navedenog informativnog dana i radionice, biće održani i dodatni informativni dani i radionice za program “Evropa za građane” u Mostaru i Brčkom te radionica u Banjoj Luci. Informacije o mjestu, vremenu i kriterijima za učešće na ovim dodatnim informativnim danima i radionicama biće predmet zasebnog otvorenog poziva.

Kriteriji za odabir učesnika seminara

Broj učesnika informativnog dana i radionice je ograničen.

Tokom selekcije učesnika vodiće se računa o sljedećim kriterijima:

  • Geografska zastupljenost;
  • Geografska gravitacija mjesta iz kojeg organizacija dolazi, prema mjestu održavanja seminara;
  • Zastupljenost organizacija sa i bez iskustva apliciranja i implementacije projekata finansiranih sredstvima EU.

Mjesto i vrijeme održavanja informativnog dana i radionice

Informativni dan i radionica “Evropa za građane” će se održati:

  • 29. novembra 2011. godine u Banjaluci, sa početkom u 10.00 sati, u hotelu Bosna, ulica Kralja Petra I Karađorđevića 97 - informativni dan
  • 30. novembra 2011. godine u Sarajevu, sa početkom u 10.00 sati, u hotelu Hollywood, Dr. Pintola 23, Ilidža - radionica

Procedura za prijavu učešća

Zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava trebaju dostaviti popunjen TACSO prijavni obrazac koji se nalazi u prilogu ovog poziva najkasnije:

  • do 21.11. 2011. godine do 12:00 časova za informativni dan u Banjoj Luci
  • do 21.11. 2011. godine do 12:00 časova za radionicu u Sarajevu

na e-mail: info.ba@tacso.org sa naslovom: „Evropa za građane” za informativni dan ili radionicu na jednoj od navedenih lokacija.

Za dodatna pojašnjenja ili pitanja, molimo Vas da kontaktirate TACSO BiH kancelariju: