Vijesti

Ministar Grubeša s veleposlanikom Katara u BiH Al-Khaterom o potpisivanju Protokola o pravnoj suradnji

5.2.2020

Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je danas veleposlanika Katara u BiH Al-Khatera, a osnovna tema razgovora bila je potpisivanje Protokola o pravnoj suradnji između Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i Ministarstva pravde Države Katar.

Sugovornici su se složili da je tekst  Protokola o pravnoj suradnji između dvaju ministarstava usuglašen s primjedbama, te da ne postoji prepreka da se isti potpiše i samim tim provede odluka  Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kojom se ovlašćuje ministra pravde Bosne i Hercegovine za potpisnika.

Također, jedna od tema sastanka bila je i reciprocitet u sticanju prava vlasništva na nekretninama, te je u svezi s tim ministar Grubeša naglasio da su to isključivo  nadležnosti vezane za entitetsku razini.

Veleposlanik Katara naglasio je da postoji interes investitora iz njegove zemlje da ulažu u BiH, ali da su malo skeptični u tom pogledu i boje se prevara. Na tom tragu, ministar Grubeša  pozvao je investitore iz Države Katara da ulažu u BiH, te  naglasio da investitori trebaju biti maksimalno zaštićeni, pa ako i treba pojačati  kaznenu politiku, jer prevara je u BH zakonodavstvu okarakterizirana kao kazneno djelo.

Veleposlanik Al-Khater čestitao je ministru Grubeši na ponovnom imenovanju za ministra pravde BiH i poželio mu uspjeh u budućem radu.

2 FOTO GALERIJA