Vijesti

U MOSTARU ODRŽAN SEMINAR ZA ADVOKATE

19.11.2019

„Provođenje dokaza odbrane“ bila je tema seminara koji je za advokate održan u Mostaru, a koji su zajednički organizirali Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, Ministarstva pravde BiH i Regionalna advokatska komora Mostar. Riječ je o kontinuiranom stručnom usavršavanju advokata, a ovaj put predavači su bili: dr. Dragomir Vukoje, sudija Apelacionog odjeljenja Suda BiH i  Vlado Adamović, advokat Advokatske komore Federacije BiH .

Sudija Vukoje i advokat Adamović u interaktivnom predavanju govorili su o radu i praksi Suda BiH, te detaljno pojasnili pitanje prava na odbranu, načelo kontradiktornosti i načelo jednakosti stranaka u postupku. Pojasnili su i način ocjenjivanja zakonitosti dokaza, te postupak obrazlaganja sudskih odluka.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Sljedeći seminar bit će održan u petak, 29. novembra u Banjoj Luci na temu: ''Novija praksa Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH - Apelacioni postupak pred Ustavnim sudom BiH u pogledu člana 5. i 6. Evropske konvencije o ljudskim pravima'', a predavači će biti Zvonko Mijan, registrar Ustavnog suda BiH i Sevima Sali-Terzić, viša pravna savjetnica Ustavnog suda BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba.

6 FOTO GALERIJA