Vijesti

MINISTARSTVO PRAVDE BIH ORGANIZIRALO EDUKACIJU ZA ADVOKATE U ZENICI

5.11.2019

U organizaciji Ministarstva pravde BiH, Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, te uz finansijsku saradnji sa Regionalnom advokatskom komorom Zenica, u tom gradu je održan jednodnevni seminar na temu: ''Novija praksa Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH - Apelacioni postupak pred Ustavnim sudom BiH u pogledu člana 5. i 6. Evropske konvencije o ljudskim pravima''. Riječ je o kontinuiranom stručnom usavršavanju advokata, a predavači su bili  Zvonko Mijan, registrar Ustavnog suda BiH i Sevima Sali-Terzić, viša pravna savjetnica Ustavnog suda BiH.

Seminaru je pristupilo 45 advokata Regionalne advokatske komore Zenica, koji su visoko ocijenili temu i predavače, ističući da je praktičan pristup na edukaciji unaprijedio njihov svakodnevni rad i cjelokupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.  

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba.

4 FOTO GALERIJA