Vijesti

MINISTARSTVO PRAVDE BIH ORGANIZOVALO SEMINAR ZA ADVOKATE

27.2.2018

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH je u saradnji sa Regionalnom advokatskom komorom Sarajevo, a u okviru Projekta Evropske unije "Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH-IPA 2013", u Sarajevu održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu ''Direktno i unakrsno ispitivanje''. Učesnici su na  seminaru imali priliku upoznati se sa različitim tehnikama i pristupima prilikom direktnog i unakrsnog ispitivanja, kao i unaprijediti svoja znanja i vještine kroz interaktivne simulacije i vježbe direktnog i unakrsnog ispitivanja svjedoka. Predavači su bili Munib Halilović, tužilac Federalnog tužilaštva i Lejla Čović, advokat Advokatske komore Federacije BiH.

Seminaru je pristupilo 49 advokata iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da je praktičan pristup na edukaciji unaprijedio njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba

3 FOTO GALERIJA