Vijesti

STRUČNO USAVRŠAVANJE ADVOKATA O TEMI: „ŽALBA I ŽALBENI OSNOVI“

9.10.2017

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH, u saradnji sa Advokatskom komorom RS i OSCE Projektom "Jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH", koji finansiraju vlade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Švicarske, Norveške, Italije i Austrije, je održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja  na temu "Žalba i žalbeni osnovi'' u Banjaluci sa posebnim osvrtom na žalbene osnove u skladu sa ZKP-om BiH, obrazlaganje žalbenih osnova i standarde za odlučivanje po žalbama. Predavači su bili Daniela Milovanović, sudija Vrhovnog suda RS i Tatjana Savić, advokat Advokatske komore RS.

Seminaru su pristupili advokati iz cijele Bosne i Hercegovini, koji su visoko ocijenili teme kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba