Vijesti

Stručno usavršavanje advokata

27.3.2017

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, u Tesliću je održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja, na temu ''Izvršavanje mjera zabrane/izvršavanje krivičnih sankcija”. Učesnici su imali priliku upoznati se sa vrstama i oblicima mjera zabrane, njihovom donošenju i izvršavanju, izvršavanjem krivičnih sankcija pred domaćim sudovima, kao i izvršavanjem krivičnih sankcija sa inostranim elementima. Predavači su bili Nikola Sladoje, pomoćnik ministra pravde Bosne i Hercegovine i Ljubinko Mitrović, ombudsmen za ljudska prava u Bosni i Hercegovini.

Učesnici seminara, ukupno 19, visoko su ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba