Vijesti

Stručno usavršavanje advokata: Zakonitost dokaza

6.3.2017


Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH je, u saradnji sa projektom “Jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH“ koji provodi Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Advokatskom komorom RS, održalo 03.03.2017. godine u Banja Luci seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu “Zakonitost dokaza” na kojem su učesnici imali priliku upoznati se sa relevantnom sudskom praksom koja se tiče ovog sve češćeg problema u praksi, te nekim eventualnim rješenjima ovog pitanja.  Predavači su bili Aleksandra Martinović, predsjednica Ustavnog suda Federacije BiH i Vasvija Vidović, advokat Advokatske komore Federacije BiH.

Učesnici seminara, ukupno 44, su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba