Vijesti

Prezentacija programa Evropa za građane

11.1.2017

Ministarstvo pravde BiH u saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva organizuje prezentaciju programa Evropa za građane 2014. -2020.,  te mogućnosti apliciranja u okviru ovog evropskog programa za potencijalne aplikante.

Program Evropa za građane je program Evropske unije koji putem projekata podržava uključivanje građana u proces evropskih integracija, jačanje evropskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrijednostima, razvijanje osjećaja pripadnosti Evropskoj uniji, te jačanje međusobnog razumijevanja i tolerancije između evropskih građana. Pravo učešća u Programu imaju lokalni organi vlasti,  nevladine i ostale organizacije civilnog društva, obrazovne institucije, mreže volontera, sportske organizacije i ostale zainteresovane strane.

Ukupan budžet programa, za period 2014. -2020. godina, iznosi 185 miliona eura.
Cilj ovog događaja je prezentiranje mogućnosti koje se nude iz ovog Programa sa fokusom na izradu projektnog prijedloga. Naredni rok za apliciranje u okviru ovog programa je 01.03.2017. godine.

S obzirom na značaj i mogućnosti koje program Evropa za građane pruža neprofitnim organizacijama i lokalnim organima vlasti, pozivamo Vas i Vaše saradnike da prisustvujete prezentaciji koja će se održati u utorak 17.01.2017 god., sa početkom u 11.00 sati, u prostorijama Centra za promociju civilnog društva, Gradačačka bb.

Molimo da prijavu za sudjelovanje na ovoj prezentaciji pošaljete do 16.01. do 13 sati na email goran.kucera@mpr.gov.ba ili smart.rc@cpcd.ba