Vijesti

Najava seminara: „Mjere za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u nevladinom sektoru“

9.1.2017

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine u saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva (CPCD) organizuje seminar pod nazivom „Mjere za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u nevladinom sektoru“ koji će se održati u četvrtak, 12.01.2017. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prvi sprat, sala 1/1. Predviđeno trajanje seminara je od 10.30 do 13.15 sati.

Cilj organizacije ovog događaja je upoznavanje nevladinih organizacija sa specijalnom preporukom VIII Komiteta eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti –  Moneyval i FATF-a (Financial Action Task Force), a koja se odnosi na neprofitne organizacije i provođenje aktivnosti u cilju otklanjanja nedostataka i efikasnije borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti. Predavači će biti stručnjaci za ovu oblast iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Zbog procedure najave ulaska učesnika seminara u zgradu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, molimo da potvrdite svoje učešće najkasnije do srijede 11.01.2017. godine do 12 sati. Broj mjesta je ograničen. Nakon prijave za učestvovanje bit će Vam dostavljen dnevni red seminara.

Molimo da svoje prijave šaljete na goran.kucera@mpr.gov.ba