Vijesti

Ministar pravde BiH na sastanku Upravnog odbora ReSPA: Saradnja javnih administracija na Zapadnom Balkanu

15.12.2016


Ministar pravde BiH Josip Grubeša učestvovao je na sastanku Upravnog odbora Regionalne škole javne uprave (ReSPA), koji je održan 12 i 13. decembra u Danilovgradu, Crna Gora.

 

Ministri i visoki zvaničnici iz zemalja Zapadnog Balkana zaduženi za javnu administraciju razgovarali su i dogovorili se o daljim inicijativama za poboljšanje regionalne saradnje, kao i o novim modelima zajedničkog rada u okviru ReSPA, uz podršku Evropske komisije, koje će omogućiti djelotvornije pružanje javnih usluga.

 

Ministri i visoki zvaničnici odgovorni za javnu administraciju u regionu usvojili su godišnji izvještaj ReSPA za period novembar 2015. – decembar 2016., kao i godišnji budžet za 2017.

 

Ministar Grubeša učestvovao je i na Regionalnoj konferenciji na temu sprovođenja strategije za reformu javne administracije na Zapadnom Balkanu, u kojoj je učestovalo više od 50 predstavnika relevantnih vladinih institucija iz zemalja Zapadnog Balkana. Naglasak konferencije je bio na različitim modelima sprovođenja strategija reformi javne uprave na Zapadnom Balkanu, kao i na spremnosti zemalja članica ReSPA za efikasno bavljenje ovim pitanjem.