Vijesti

Zaštita svjedoka pod imunitetom

27.10.2016


Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH, je 26.10.2016. godine u Sarajevu održao seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja za advokate na temu “Svjedoci pod imunitetom/svjedoci pod sporazumom” na kojem su predavači Miodrag Stojanović, advokat Advokatske komore RS i Dragan Andrić, v.d. rukovodilac Odjela za zaštitu svjedoka pri SIPA-i, učesnike upoznali sa institutom svjedoka pod imunitetom nad kojima se vrše proceduralne mjere zaštite, svjedocima koji su u programu zaštite, svjedocima pod sporazumom kao i njihovom primjenom u praksi pred sudovima u BiH kao i pred MKSJ-om.

Učesnici seminara, ukupno 36, su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba