Vijesti

Javne konsultacije o Programu rada Ministarstva pravde BiH za 2017. godinu

23.8.2016

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine otvorilo je proces javnih konsultacija o  Programu rada Ministarstva pravde BiH za 2017. godinu.

Godišnji Program rada MP BiH je pripremljen sa ciljem izlaganja prioriteta u radu za 2017. godinu. Prioriteti sadržani u ovom Programu rada usklađeni su i imaju za cilj doprinijeti općim strateškim prioritetima MP BiH izraženim u Strategiji za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini za razdoblje od 2014. do 2018. godine (SRSP u BiH), Državnoj strategiji za rješavanje predmeta ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, Strategiji integriranja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Strategiji za reformu javne uprave, Srednjoročnoj komunikacijskoj strategiji MP BiH i Srednjoročnom planu rada MP BiH (SPR MP BiH).

Proces javnih konsultacija otvoren je u periodu od 23.08 do 07.09.2016. godine u skladu sa Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine.

Pozivamo Vas da uzmete učešće u konsultacijama i svojim primjedbama, sugestijama i prijedlozima date doprinos izradi što kvalitetnijeg  propisa. 

U konsultacijama možete učestvovati prijavom na  link.