Vijesti

Druga konferencija ministara pravde u BiH

28.5.2009

28.05.2009.-Sutra će se održati Druga konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini. Na konferenciji će učestvovati trinaest ministara pravde sa državnog, entitetskog i kantonalnog nivoa te predstavnici Pravosudne komisije Brčko distrikta i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovina.

Zajednički rad ministara pravde fokusirat će se na provođenje Strategije za reformu sektora pravde u BiH, koju su Vijeće ministara BiH, entitetske vlade i Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH usvojile u junu prošle godine. Ministri će razmotriti izvještaje o dosadašnjim rezultatima rada funkcionalnih radnih grupa te dati preporuke za prevladavanje uočenih nedostataka u provođenju planiranih reformskih mjera.

Podsjećamo, konferencije ministara pravde su uspostavljene kako bi se omogućilo zajedničko i usaglašeno rješavanje ključnih pitanja u sektoru pravde u Bosni i Hercegovini te koordinirano praćenje planiranih pravosudnih reformi.

Pozivamo snimatelje i fotoreportere da zabilježe početak konferencije u 10,00 sati u salonu Neretva, Holiday Inn, Sarajevo.

Nakon sastanka će biti objavljena zajednička izjava za javnost.

Sve informacije o Strategiji za reformu sektora pravde u BiH, te izvještaje o njenom provođenju možete dobiti ovdje.