Vijesti

Novi info-dan u okviru programa „Evropa za građane 2014-2020“

26.1.2016

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine u saradnji sa udruženjem „Klub potrošača“ TK Tuzla je organizirao info-dan na temu „Program Evropa za građane 2014-2020 – mogućnosti za aplikante iz BIH“. Prezentaciju je održao Goran Kučera, stručni savjetnik za razvoj civilnog društva u Ministarstvu pravde BiH.

Info danu je prisustvovalo preko 50 učesnika, predstavnika organizacija civilnog društva, lokalnih organa vlasti i univerziteta.

Cilj info dana bio je upoznati učesnike sa mogućnostima koje nudi program Evropa za građane sa fokusom na nadolazeći rok za apliciranje. Aplikantima je prezentiran aplikacijski obrazac uz savjete za što kvalitetniju izradu projektnih prijedloga.

Program Evropa za građane je program Evropske unije koji putem projekata podržava uključivanje građana u proces evropskih integracija, jačanje evropskog identiteta zasnovanog na zajedničkim vrijednostima, razvijanje osjećaja pripadnosti Evropskoj uniji, te jačanje međusobnog razumijevanja i tolerancije među građanima Evropske unije. Ukupan budžet programa, za period 2014-2020 godina, iznosi 184 miliona eura.