Vijesti

Konferencija "Filantropija na Zapadnom Balkanu i Turskoj: investicija za budućnost”

30.11.2015

U okviru projekta "Tehnička podrška organizacijama civilnog društva (TACSO)" u Beogradu se u periodu od 24. do 27. novembra 2015. godine održala regionalna konferencija "Filantropija na Zapadnom Balkanu i Turskoj: investicija za budućnost" kojoj su nazočili i predstavnici Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

Svrha ovog projekta je ojačati civilno društvo u zemljama Zapadnog Balkana i Turske, a isti je podržan od strane Evropske unije sa 10.5 miliona evra.

Cilj konferencije je stvoriti mogućnost za dijalog između zainteresovanih strana i podržati povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva u korištenju filantropije za dobrobit građana i društva uopšte, kao i u dostizanju sopstvenih organizacionih misija i održivosti.

Ovo je prva konferencija ovakvog tipa koja je okupila organizacije civilnog društva, predstavnike vlada, individualne i korporativne filantrope i predstavnike medija koji su aktivni u ovom području, i to iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske na regionalnom nivou. 

Na konferenciji su ispred Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine sudjelovali Željko Bogut, tajnik Ministarstva pravde BiH i Goran Kučera, stručni savjetnik za razvitak civilnog društva u Ministarstvu pravde BiH.