Vijesti

Obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH

30.11.2015

Obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH organizira stručne seminare čiji je cilj obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Nakon obuke na temu ‘’Zakonitost dokaza – novija sudska praksa sudova u BiH’’, koja je organizirana u petak 27.11.2015. i na kojoj su predavači bili Aleksandra Martinović, sutkinja Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine i Dragiša Jokić, advokat Advokatske komore Republike Srpske, u narednom periodu bit će organizirani slijedeći seminari:

  • 04.12.2015. godine u Sarajevu, jednodnevna obuka na temu ‘’Izvršenje krivičnih sankcija i određivanje mjera zabrane prilikom ukidanja pritvora’’. Predavači će biti Mustafa Bisić, pomoćnik ministra pravde, Sektor za izvršenje krivičnih sankcija i rad kaznene ustanove i sudac Darko Samardžić, Sud Bosne i Hercegovine.
  • 11.12.2015. godine u Sarajevu, jednodnevna obuka na temu ‘’Novija praksa Ustavnog suda’’. Predavači će biti Mato Tadić, sudac Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Sevima Sali Terzić, pravna savjetnica, Ustavni Sud Bosne i Hercegovine.

Seminari će se kontinuirano održavati i tokom 2016. godine.

Obrasce za prijavu i detaljnije informacije o OKO seminarima možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba