Vijesti

Javne konsultacije o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine

11.11.2015

Ministarstvo pravde BiH otvara proces javnih konsultacija o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine. Svim zainteresovanim građanima i pravnim licima omogućeno je direktno učešće u izradi novog zakonskog teksta, kako bi kvalitetnim prijedlozima i komentarima mogli dati svoj doprinos na predložene odredbe.

Predlaganje izmjena i dopuna Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine zasnovano je na stvarnim potrebama proizašlim iz praktične primjene Zakona o radu u institucijama, ali i po inicijativi institucija Bosne i Hercegovine. Cilj ovih izmjena i dopuna upravo i jeste da se unaprijede postojeće procedure i prevaziđu određene nedorečenosti u važećim odredbama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine koje su identifikovane u postupku primjene ovog Zakona, te da se omogući dosljedna provedba odredaba Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Proces javnih konsultacija otvoren je u periodu od 11.11.2015. do 24.11.2015. godine u skladu sa Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine.

Predloženi Nacrt Zakona preuzmite na linku