Vijesti

Ministar Čolak primio ambasadora Palestine u BiH

12.11.2014

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Bariša Čolak primio je danas u nastupni posjet NJ.E. Riziqa N.M. Nammouraha, vanrednog i ovlaštenog ambasadora države Palestine u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Nammourah upoznao je ministra Čolaka sa aktuelnim događanjima u Palestini i na Bliskom istoku, podcrtavajući kako Palestina i Bosna i Hercegovina imaju sličnost zahvaljujući multikulturalnosti koja karakterizira obje države. Također, izrazio je nadu za što skorijom uspostavom vlasti u BiH, kako bi se ubrzao proces evropskih integracija i kako bi BiH što prije postala dijelom Evropske unije.  

Ministar Čolak je kazao kako dijeli mišljenje ambasadora Nammouraha naglašavajući kako Bosna i Hercegovina ne samo geografski, nego i u svim drugim segmentima pripada velikoj porodici EU naroda. Isto tako, informisao je ambasadora o političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, kao i o brojnim problemima i specifičnostima s kojima se BiH i njezini građani susreću iskazujući nadu da će bh. politički subjekti pronaći zajednički jezik i zauzeti jedinstven stav u krucijalnim pitanjima, kako bi zemlja krenula naprijed.