Vijesti

POZIV ZA UČEŠĆE NA OKRUGLOM STOLU NA TEMU: „Unapređenje radnog zakonodavstva na nivou Bosne i Hercegovine“

5.9.2014

Obavještavamo vas da će Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine u petak 26.09.2014. godine organizovati održavanje Okruglog stola na temu: „Unapređenje radnog zakonodavstva na nivou Bosne i Hercegovine“ na kojem bi se diskutovalo o problemima primjene važećeg Zakon o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (Službeni glasnici BiH broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13) u praksi.

Okrugli stol će se održati u Zgradi Prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine u Sarajevu, adresa Trg BiH 3, u sali na XVII spratu,  sa početkom u 11:00 sati.

Na Okruglom stolu stručnjaci i praktičari iz oblasti radnog prava prezentirat će postojeće stanje u sljedećim oblastima radnog zakonodavstva koje se primjenjuje na nivou Bosne i Hercegovine: 

Primjena Zakona o rad u institucijama Bosne i Hercegovine u praksi i nadzor nad istim - nedostaci i prijedlozi rješenja (Glavni upravni inspektor Emir Mehmedović i upravni inspektor Zlatan Širić)

Predstavljanje postojećeg stanja u oblasti zaštite prava iz radnog odnosa zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine - nedostaci i prijedlozi rješenja (Prof. dr. Jasminka G.S.)

Prestanak radnog odnosa u institucijama Bosne i Hercegovine, sa posebnim osvrtom na ostvarivanje prava iz penzionog osiguranja  - nedostaci i prijedlozi rješenja (prof. dr. Željko Mirjanić)

Ovim putem pozivamo po jednog predstavnika iz institucija Bosne i Hercegovine, javnih preduzeća Bosne i Hercegovine, udruženja i fondacija Bosne i Hercegovine, međuentitetskih korporacija i drugih institucija za obavljanje dodatnih nadležnosti u Bosni i Hercegovini, te pravnih subjekata koje osnivaju institucije Bosne i Hercegovine, na koje se odnosi Zakon o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, da uzmu učešće na pomenutom Okruglom stolu.

Molimo da svoje prijave za učešće dostavite najkasnije do 15.09.2014. godine, na e-mail adresu ljiljana.vujadinovic@mpr.gov.ba ili putem fax-a broj: +38733/201-738.

DNEVNI RED