Vijesti

Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde BiH i Ministarstva pravde Ruske Federacije

17.6.2014

Tokom ovosedmičnog službenog posjeta Ruskoj Federaciji, u četvrtak 19.06. u Sankt Peterburgu planirano je potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i Ministarstva pravde Ruske Federacije koji će potpisati ministar Bariša Čolak, a od strane domaćina ministar pravde Ruske Federacije Aleksander Konovalov.

Potpisivanjem spomenutog Memoranduma stvorit će se uslovi za razvoj saradnje između ministarstava pravde dvije zemlje i bit će olakšana razmjena informacija o pravnim stvarima koje su od interesa za obje strane. Ujedno će se dati značajan doprinos daljnjem razvoju bilateralnih odnosa u oblasti pružanja međusobne pravne pomoći.  

Takođe, ministar Čolak će učestvovati i na 4. Međunarodnom Sankt-Peterburškom pravnom forumu, što svakako predstavlja dodatni poticaj za uspješan razvoj pravne prakse između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. Za vrijeme održavanja foruma ministar će se sastati i sa generalnim sekretarom Haške konferencije međunarodnog privatnog prava Christopheom Bernasconijem.