Vijesti

Najava 11. Konferencije ministara pravde u BiH, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH

23.1.2014

U Sarajevu će se 29.01.2014. godine održati 11. Konferencija ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudne komisije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Zajednički rad ministara pravde u Bosni i Hercegovini, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Pravosudne komisije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usmjerit će se na provođenje Akcionog plana Strategije za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini, koju su Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, entitetske vlade i Pravosudna komisija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojili polovinom 2008. godine.

Ministri će razmotriti Izvještaj institucija sektora pravde u BiH o provođenju Strategije za reformu sektora pravde u BiH i njenog Akcionog plana za period od 2009. do 2013. godine, te dati preporuke za prevladavanje uočenih problema i rizika u provođenju planiranih reformskih mjera, razmotriti Izvještaj o izradi nacrta Strategije za reformu sektora pravde u Bosni i Hercegovini 2014.-2018. godine i Akcionog plana za njeno provođenje, kao i potpisivanje Deklaracije o uspostavljanju Konferencije ministara pravde u BiH, predsjednika VSTS BiH i predsjednika Pravosudne komisije Brčko distrikta BiH.

Nakon sastanka će biti objavljena zajednička izjava za javnost.