Vijesti

Ministarstvo pravde BiH primjer dobre prakse planiranja i izvještavanja

30.4.2013

Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine proveo je reviziju učinka na temu: „Upravljanje zasnovano na rezultatima kroz planove i izvještaje institucija Vijeća ministara BiH''.  U ovom izvještaju Ministarstvo pravde BiH je predstavljeno kao primjer dobre prakse i ocijenjeno izuzetno pozitivno.

U izvještaju Ureda za revizuju navodi se da je Ministarstvo pravde BiH jedna od rijetkih institucija čija je struktura godišnjeg izvještaja usaglašena sa srednjoročnim strateškim planom, programskim budžetom i usmjereno je ka rezultatima. Ministarstvo pravde BiH je mimo redovnog godišnjeg izvještaja o radu, Vijeću ministara BiH nudilo i posebne vanredne analize, evaluacije i izvještaje o provođenju određenih propisa i strategija iz svojih nadležnosti. U prilogu ovih izvještaja Ministarstvo je nudilo i prijedloge korektivnih mjera koje je Vijeće ministara BiH donosilo kroz svoje zaključke. Svi ovi izvještaji dostupni su na našoj web stranici ovdje.

Potpuni izvještaj „Upravljanje zasnovano na rezultatima kroz planove i izvještaje institucija Vijeća ministara BiH'' i primjeri dobre prakse Ministarstva pravde BiH dostupni su na stranicama Ureda za reviziju institucija BiH.