Vijesti

Četvrta plenarna sjednica Strukturiranog dijaloga o pravosuđu

5.4.2013

Plenarna sjednica Strukturiranog dijaloga o pravosuđu između Evropske unije i Bosne i Hercegovine biće održana u ponedjeljak i utorak, 8. i 9. aprila 2013. godine, u Brčkom, u zgradi Skupštine distrikta.

Sastankom će kopredsjedavati Bakir Dautbašić, predsjedavajući Radne grupe za pravosuđe i unutrašnje poslove, i Pierre Mirel, direktor Direkcije C u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje.

Dnevnim redom je predviđena diskusija o pitanjima u vezi sa reformom pravosuđa u Bosni i Hercegovini, a među njima i o provođenju Državne strategije za borbu protiv ratnih zločina, uspostavljanju Apelacionog suda na nivou BiH, krivičnoj nadležnosti Suda BiH, kao i jednakosti građana pred zakonom.

Snimatelji i fotoreporteri mogu da zabilježe početak sastanka Strukturiranog dijaloga u ponedjeljak, 8. aprila, u 9:00 sati, te u utorak 9. aprila 2013. godine, također u 9:00 sati, u zgradi Skupštine distrikta, Ulica Mladena Maglova 2, Brčko.

Nakon prvog dana sastanka, 8. aprila, medijima će biti proslijeđeno saopštenje za javnost, a 9. aprila, tokom pauze u radu četvrte plenarne sjednice, planirane su izjave za javnost. Novinarima će se obratiti kopredsjedavajući Bakir Dautbašić i Pierre Mirel u 12.30 sati, u zgradi Skupštine distrikta.