Vijesti

Praktikum za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima

6.7.2012

U izdanju Službenog lista BiH, izašao je Praktikum za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima, autora Nikole Sladoje. Praktikum zaokružuje jednu cjelinu u oblasti pružanja međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima uz objašnjenje instituta međunarodne pravne pomoći, pravne izvore i njihovu međusobnu vezu, te sadrži i tekst i komentar Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, popis međunarodnih ugovora koji se imaju primijeniti i tekstove ugovora koji se najčešće primjenjuju, kao i primjere mogućih obrazaca postupanja. 

Autor knjige, gospodin Nikola Sladoje, je rukovodilac Sektora za međunarodnu pravnu pomoć i saradnju Ministarstva pravde BiH, čije bogato profesionalno iskustvo je garant da se radi o sveobuhvatnom pristupu problemima iz ove oblasti i najefikasnijem praksama i preporukama za  rješavanje istih.

Praktikum za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima se može nabaviti u prostorijama Službenog lista BiH, Džemala Bijedića 39/III, Sarajevo, po cijeni od 50,00 KM ili naručiti putem narudžbenice: Praktikum za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima.