Vijesti

Ministar Bunoza sastao se sa španjolskom veleposlanicom u BiH Lizaranzu Perinat

25.7.2024

Ministar pravde BiH Davor Bunoza posjetio je veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u BiH u Sarajevu gdje se sastao s veleposlanicom Nj. E. María Teresa Lizaranzu Perinat.

Ministar Bunoza je informirao veleposlanicu o trenutačnim aktivnostima i zakonima na kojima se radi u Ministarstvu pravde BiH kako bi bile ispunjene zadaće i europski prioriteti koji stoje pred BiH. Također je, uz posebno naglašavanje prijateljskih odnosa i konstantne podrške Španjolske kroz povjest BiH, iskazao zahvalu i nadu za nastavkom suradnje, dobrih odnosa i pomoći BiH na EU putu.

Sugovornici su se složili da su reforma pravosuđa i uprave, kao i ubrzanje svih aktivnosti na polju ispunjavanja EU prioriteta od velikog značaja za prepoznavanje napretka BiH.

Veleposlanica je istaknula kako je Španjolska kao prijateljska zemlja Bosne i Hercegovine spremna pomoći i da će ulagati napore za još bolju bilatelarnu suradnju, te da će njihovo presjedanje Vijećem EU zasigurno značajno tomu doprinijeti.

Za mjesec rujan planirana je posjeta ministra Bunoze Španjolskoj koja će biti realizirana u okviru projekta EU4justice, a tim povodom na sastanku je sudjelovalo i Jorge Obach, španjolski sudac i voditelj španjolske sastavnice projekta EU4justice u BiH.

Inače, ovo je bio opropštajni susret ministra Bunoze s veleposlanicom Lizaranzu Perinat budući ona napušta tu dužnost i odlazi iz BiH.  

6 FOTO GALERIJA