Vijesti

Sastanak o unapređenju sustava pružanja besplatne pravne pomoći

21.5.2024

Ivana Zovko Planinić, predstojnica ureda ministra pravde BiH i Miljana Vujadin, šefica Ureda za pružanje besplatne pravne pomoći u Ministarstvu pravde BiH sastale su se s Quentinom Royem i Eric Van Der Musseleom, predstavnicima odvjetničkih komora Kraljevine Belgije koji se bave pružanjem besplatne pravne pomoći, te s Emirom Prcovićem, izvršnim direktorom i Ahmedom Salčinom, pomoćnikom direktora za pravna pitanja Udruge „Vaša prava BiH“.

Cilj sastanka bilo je međusobno pobliže upoznavanje o pružanju besplatne pravne pomoći, a na tom planu Belgija je u značajnoj prednosti pred Bosnom i Hercegovinom budući je u toj zemlji zakon o pružanju besplatne pravne pomoći donesen 1986. godine, a na državnoj razini u BiH tek 2016. godine. Razmijenjene su informacije i iskustva o tomu tko su osobe koje najčešće traže besplatnu pravnu pomoć, te na koji način im ta pomoć može biti pružena.

Ovaj sastanak bio je uvod za održavanje okruglog stola pod nazivom: „Belgijski sustav besplatne pravne pomoći – razmjena dobre prakse kojega sutra na Ilidži organiziraju Udruga „Vaša prava BiH“ i predstavništvo UNHCR-a u BiH.    

 

3 FOTO GALERIJA