Vijesti

Ministar Bunoza održao sastanak s izvjestiteljima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

27.9.2023

U sklopu višednevnoga posjeta Bosni i Hercegovini, izvjestitelji Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE) Zsolt Nemeth i Aleksandar Nikoloski sastali su se s ministrom pravde BiH Davorom Bunozom.

Izvjestitelji Nemeth i Nikoloski zanimali su se za proces reforme pravosuđa u našoj zemlji, za zakone koji su do sada usvojeni, a čiji je predlagač bilo Ministarstvo pravde BiH, kao i za preostale prioritetne zakone koji bi se uskoro trebali naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH, a potom i oba doma parlamenta BiH. Razgovarano je i o učinkovitosti i transparentnosti rada pravosudnih institucija i borbi protiv korupcije, a posebno zanimanje gosti su iskazali za pitanja izmjena Izbornoga zakona, propisa vezanih za Ustavni sud BiH, te za opće političko stanje u BiH i u entitetima.

Ministar Bunoza upoznao je izvjestitelje o postignutim rezultatima s nadom da će se uskoro na dnevnom redu Vijeća ministara BiH naći i drugi prioritetni zakoni, te da će Bosna i Hercegovina nastaviti ispunjavati prioritete koji su nju postavljeni na putu ka Europskoj uniji.

 Naglasio je kako bi za Bosnu i Hercegovinu bilo izuzetno dobro da se otvore pristupni pregovori s Europskom unijom jer, kazao je, tada bi svi shvatili da se samo radom, dogovorom, kompromisom i suradnjom može napredovati i da je to jedini ispravni put za BiH i svakog njezinog stanovnika.

Europska komisija bi novo izvješće o ispunjavanju prioriteta i napretku BiH na europskom putu trebala objaviti u listopadu.

 

3 FOTO GALERIJA