Vijesti

Povjerenik Europske komisije za pravosuđe Reynders podržao rad Ministarstvu pravde BiH

30.8.2023

Ministar pravde BiH Davor Bunoza i povjerenik Europske komisije za pravosuđe Didier Reynders održali su on line sastanak na kojemu je razgovarano o donošenju Zakona o slobodi pristupa informacijama, izmjenama i dopunama Zakona o visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH (VSTV), kao i o izradi potpuno novoga Zakona o VSTV-u BiH. Temom razgovora bilo je i donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH, kao i otvaranje pregovora s EUROJUST-om za zaključenje međunarodnog sporazuma između BiH i te organizacije čiji je cilj jačanje pravosudne suradnje između zemalja Zapadnog balkana, kao i suradnje između zemalja regije i EU u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Povjerenik Reynders čestitao je Ministarstvu pravde BiH na ostvarenom vidljivom i značajnom napretku, te ponudio pomoć pri realiziranju ambicioznoga plana koje je Ministarstvo postavilo pred sebe.

Ministar Bunoza zahvalio se na iskazanoj podršci i izrazio očekivanja kako će usvajanjem zakonskih rješenja koja su iz domena njegova rada istinski započeti ozbiljna reforma bh. pravosuđa.

Sugovornici su se složili da je za Bosnu i Hercegovinu najvažnija zadaća usvajanje prioritetnih zakonskih rješenja, te borba protiv korupcije i jačanje vladavine prava.

3 FOTO GALERIJA