Vijesti

Ministar Davor Bunoza posjetio Tužiteljstvo BiH

24.2.2023

Izaslanstvo Ministarstva pravde BiH predvođeno ministrom Davorom Bunozom posjetilo je Tužiteljstvo BiH gdje su se sastali s glavnim tužiteljem Milankom Kajganićem i njegovim suradnicima.

Središnje teme sastanka odnosile su se na operativnu suradnju Ministarstva pravde BiH i Tužiteljstva BiH, kao dvije institucije koje djeluju na pravosudnoj razini države Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj Kajganić, istaknuo je važnost aktivnosti koje su u tijeku a odnose se na rad na sporazumu Bosne i Hercegovine s asocijacijom EUROJUST –agencijom EU za policijsku i pravosudnu saradnju u kaznenim stvarima. Te aktivnosti u koje je uključen i tužitelj Tužiteljstva BiH, a koji je kontakt-točka za suradnju s ovom međunarodnom agencijom, smatraju se veoma bitnim korakom u jačanju suradnje u borbi protiv međunarodnog kriminala i omogućavanju institucijama BiH da u punom kapacitetu koriste instrumente međunarodne suradnje.

Također, razgovarano je i o suradnji u oblasti procesuiranja predmeta ratnih zločina, korištenju instituta zamolbi putem Međunarodne pravne pomoć (MPP) i drugim bitnim pitanjima.

Ministar Bunoza istaknuo je opredijeljenost Ministarstva pravde BiH za jačanje kapaciteta pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i pružanje potpore u jačanju međunarodne suradnje. 

2 FOTO GALERIJA