Vijesti

Ministar Bunoza posjetio državni zatvor u Istočnom Sarajevu

10.2.2023

Ministar pravde BiH Davor Bunoza posjetio je Zavod za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH gdje se susreo s upraviteljem Sinišom Perkovićem.

Na sastanku je razgovarano o svim značajnim pitanjima vezanim za rad i funkcioniranje Zavoda, a ministar Bunoza je obišao i zatvorske prostore gdje se  osobno uvjerio u visoku kvalitetu smještaja pritvorenika i zatvorenika. Prvi državni zatvor u BiH izgrađen je prema najvišim standardima gradnje takve vrste objekata i zadovoljava sva europska zatvorska pravila.

Ministarstvo pravde BiH vodilo je cjelokupni projekt izgradnje i stavljanja u funkciju zatvorskog kompleksa, te pružilo svu potrebnu materijalnu i tehničku potporu dok Zavod nije postao samostalna državna institucija.

Zavod za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH ustanova je s najvišim stupnjem sigurnosti u kojoj su smješteni pojedinci koje je Sud BiH, za različita počinjena kaznena djela, osudio na dugogodišnje kazne zatvora. Izgradnja ovakve institucije bila je zadaća naše zemlje u svjetlu prilagođavanja domaćeg zakonodavstva najboljim europskim praksama i dio ukupne reforme pravosudnog sustava na koju se BiH obvezala prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

16 FOTO GALERIJA