Vijesti

RADNA POSJETA PREDSTAVNIKA REPUBLIKE SRBIJE MINISTARSTVU PRAVDE BIH I ZAVODU ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA, PRITVORA I DRUGIH MJERA BOSNE I HERCEGOVINE

5.8.2021

U srijedu 04.08.2021.godine u dvodnevnu radnu posjetu stigla je delegacija iz Republike Srbije predvođena Dejanom Novakovićem upravnikom KPZ Požarevac-Zabela.

Predstavnike je dočekao Siniša Perković upravnik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Ines Krtalić šefica Ureda ministra pravde BiH i Mario Miočević savjetnik ministra pravde BiH.

Između ostalog tema sastanka je bila unapređenje sigurnosnih sistema u zavodima kao i razmjena iskustava iz sektora obezbjeđenja.

U vezi sa tim zajedno sa upravnikom KPZ Požarevac su stigli i Janko Stanišić zamjenik načelnika Službe za obezbjeđenje KPZ Požarevac, Dejan Marjanović koordinator za bezbjednosno-informatičke poslove i Nikola Knežević specijasta za video-nadzor ispred instituta Mihajlo Pupin.

U toku posjete predstavnici iz Republike Srbije su obišli novoizgrađeni Zavod gdje im je prezentiran značaj ove institucije.

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine je institucija sa visokim stupnjem sigurnosti koji je napravljen po najsavremenijim europskim standardima i kao takav predstavlja važan stub vladavine prava u BiH.

Posjeta je završila 05.08.2021.godine gdje su gosti iz Republike Srbije iskazali zahvalnost na prijemu, razmjeni mišljenja i informacija koje su dobili tokom posjete.

2 FOTO GALERIJA