Vijesti

Ministar Grubeša razgovarao u Bruxellesu sa potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom

14.7.2021

Ministar pravde BiH Josip Grubeša koji boravi u službenoj posjeti Bruxellesu, održao je bilateralni sastanak sa Dubravkom Šuicom, potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim političkim i ekonomskim temama u kontekstu prevazilaženja krize izazvane pandemijom, unaprjeđenju regionalnih odnosa, te europskim integracijama.

Ovom prilikom, ministar Grubeša podcrtao je potpunu opredijeljenost BiH na europskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih razina vlasti u BiH, te istaknuo da je glavna pretpostavka za uspješnu realizaciju svih procesa u kontekstu europskih integracija intenzivna komunikacija i dijalog.  Upoznao je potpredsjednicu Šuicu sa trenutnom političkom i društvenom situacijom u BiH, te uloženim naporima na kojima radi Ministarstvo pravde BiH u cilju provođenja reforme sektora pravde kao jednog od najvažnijih koraka za osiguranje uvjeta za ispunjavanje definiranih ciljeva u svrhu napretka.

Kroz otvoreni razgovor sugovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim temama, kao što je pitanje demografije, migracija, i unapređenje regionalne suradnje.

Šuica je za kraj iskazala podršku i spremnost na  suradnju i pomoć BiH na njenom  europskom putu. Na kraju sastanka zaključeno je da sve razine vlasti, poštivajući pravila usaglašenog mehanizma koordinacije, trebaju uložiti dodatne napore za brže i učinkovitije provođenje reformskih procesa, kako bi se ubrzao europski put BiH.

 

2 FOTO GALERIJA