Vijesti

Ministar Grubeša primio u nastupnu posjet veleposlanicu Austrije u BiH Ulrike Hartmann

29.6.2021

Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je danas u nastupnu posjet veleposlanicu Austrije u BiH, Ulrike Hartmann. U pratnji veleposlanice Hartmann sastanku je nazočio  Georg Stawa, ataše za pravna pitanja za Zapadni Balkan.

Tijekom razgovora ministar Grubeša upoznao je goste sa aktualnom političkom situacijom u BiH, radom i aktivnostima  ovoga ministarstva, te obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom na njenom europskom putu. Poseban naglasak stavljen je na  pitanje vladavine prava, borbi protiv korupcije i aktivnostima na jačanju odgovornosti pravosuđa u upravljanju.

Veleposlanica Hartmann i ataše Staw, naglasili  su  svoju opredjeljenost i potrebnu podršku Austrije u provođenju zahtjevnih reformi na dobrobit građana BiH, koje će poboljšati spremnost Bosne i Hercegovine za ispunjavanje uvjeta i prioriteta iz mišljenja EU-a.

Na kraju susreta, istaknuta je pozitivna suradnja ove dvije zemlje očuvana kroz dugu povijest i tradiciju , kao i zajednička želja da se prijateljski odnos nastavi u budućnosti. S ciljem jačanja zajedničke suradnje,  za naredno razdoblje dogovorena je posjeta ministrice pravosuđa Austrije, Alme Zadić, Ministarstvu pravde BiH.