Vijesti

ISTRAGA U KRIVIČNOM POSTUPKU – TEMA SEMINARA ZA ADVOKATE U DOBOJU

19.12.2019

 U organizaciji Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima Ministarstva pravde BiH i Advokatske komore Republike Srpske, u Doboju je održan jednodnevni seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja advokata na temu „Istraga u krivičnom postupku“. Predavači su bili Saša Sarajlić, tužilac Tužilaštva BiH i Miodrag Stojanović, advokat Advokatske komore Republike Srpske.

U interaktivnoj komunikaciji sa okupljenim advokatima govoreno je o specifičnosti i efektima istrage u krivično-procesnom zakonodavstvu naše zemlje, jednakosti strana u krivičnom postupku sa posebnim osvrtom na istragu, te o praksi u radu Suda BiH i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju. 

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom segmentu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba.

5 FOTO GALERIJA