Vijesti

Predstavljena publikacija"Da li ste upoznati sa Vašim pravima?"

7.3.2007

Zamjenik ministra pravde Bosne Hercegovine Srđan Arnaut, ambasador Kanade u Bosni i Hercegovini NJ.E David Hutchings, direktor Kanada-BiH Projekta pravosudne reforme Ted Hill i direktorica Agencije za za ravnopravnost polova Samra Filipović-Hadžiabdić, prezentovali su u srijedu, 7. marta 2007. godine publikaciju “Da li ste upoznati s Vašim pravima?“

Cilj ove publikacije jeste upoznati građane Bosne i Hercegovine sa nizom prava i obaveza utvrđenim zakonima Bosne i Hercegovine sa jedne strane, ali i promovisati djelovanje Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i Agencije za ravnopravnost polova Bosne i Hercegovine u oblasti jačanja civilnog društva, sa druge strane.

U publikaciji ćete naći odgovore na svakodnevna pitanja o Vašim pravima i pravima Vaše djece.

Izdanja su štampana u 80.000 primjeraka. U povodu obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, biti će objavljena u dnevnim novinama i distribuirana na cijeloj teritoriji BiH.

Publikacija je izrađena u okviru Projekta pravosudne reforme Kanada-Bosna i Hercegovina i finansirana je od strane Kanadske razvojne međunarodne agencije.