Vijesti

U LUKAVCU ODRŽAN SEMINAR O TEMI „VJEŠTINE ZASTUPANJA“

4.6.2018

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH je u saradnji sa Regionalnom advokatskom komorom Tuzla, u Lukavcu održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu ''Vještine zastupanja''. Na seminaru je poseban naglasak stavljen na uvođenje dokaza u spis, direktno i unakrsno ispitivanje, različite pristupe pobijanja iskaza svjedoka, kao i konstruktivne i destruktivne tehnike prilikom unakrsnog ispitivanja. Predavači su bili Vlado Adamović,  advokat Advokatske komore Federacije BiH iSafet Pizović, direktor Kancelarije za pravnu pomoć Brčko distrikta BiH.

Seminaru su pristupila 63 advokata iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da je učešće na edukaciji unaprijedilo njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba