Vijesti

Prezentiran radni plan donatorske koordinacije Ministarstva pravde BiH

5.6.2007

Predstavnici donatora i lokalnih koordinatora upoznati su sa radnim planom Ministarstva pravde BiH u oblasti koordinacije međunarodne finansijske pomoći za sektor pravde. Sektor za strateška planiranja, koordinaciju pomoći i evropske integracije, kao nadležni sektor u ovoj oblasti, upoznao je donatore sa načinima unapređenja buduće saradnje.
S tim u vezi definisani su najefikasniji oblici saradnje, kao što su : redovno održavanje sastanaka u cilju identifikacije potreba donatora i Ministarstva, mehanizmi informisanja donatora o najvažnijim aktivnostima Ministarstva itd. Donatori su detaljno informirani o aktivnostima na izradi Strategije reforme pravde u BiH, čiji završetak se očekuje u novembru . Ovaj sveobuhvatni projekat reforme u oblasti pravosuđa u potpunosti je tehnički podržan od strane Ministarstva za međunorodni razvoj Ujedinjenog kraljevstva, Velike Britanije i Sjeverne Irske (DIFID).
Na sastanku je posebno naglašena potreba jačanja kapaciteta Sektora za strateška planiranja, koordinaciju pomoći i evropske integracije, kako bi se planirane aktivnosti u potpunosti implementirale.