Vijesti

MINISTAR GRUBEŠA NA MEĐUNARODNOM SAJMU PRIVREDE U MOSTARU

10.4.2018

U Mostaru je danas otvoren 21. Međunarodni sajam privrede, a svečanosti otvorenja prisustvovao je i Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Mostarski sajam održava se u Slobodnoj zoni „Hercegovina“, a otvorio ga je  Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije koja je ovogodišnja zemlja partner  sajma. - U ovih pet-šest dana Mostar je postao centar ne samo Bosne i Hercegovine, već centar cijele regije - kazao je Vučić na, te dodao kako se samo saradnjom mogu ispraviti pogreške i gluposti iz prošlosti.

- Moramo naći zajednički interes i shvatiti da će nam biti onoliko dobro koliko je dobrom našem susjedu. Ovakvi sajmovi potrebni su nam, jer se na njima obnavlja gradivo o važnosti saradnje i razmjene. Podijeljeni na sitne države i još sitnija tržišta, nemamo se čemu nadati u odnosima sa svijetom - istaknuo je Vučić.

Mostarski sajam je sajam općeg tipa i na njemu se tradicionalno predstavljaju privredni subjekti iz gotovo svih grana privrede, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim elektroindustrija i IT sektor.

Sastavni dio mostarskog sajma su i njegove dvije podsajamske manifestacije - Sajam turizma te Sajam knjige i grafičke industrije.

Međunarodni sajam privrede Mostar ostaje otvoren do 14. aprila. 

9 FOTO GALERIJA