Vijesti

MINISTAR GRUBEŠA NA OTVORENJU DANA MATICE HRVATSKE – MOSTARSKO PROLJEĆE 2018

9.4.2018

Ministar pravde BiH Josip Grubeša učestvovao je na svečanosti otvorenja jubilarnog,  dvadesetog izdanja kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće 2018. koje je održano u nedjelju večer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Za poseban doprinos u razvoju kulturne manifestacije, Predsjedništvo Matice hrvatske Mostar dodijelilo je Kristalne matice s imenom maestra Vjekoslava Šuteja i Veliku povelju MH Mostar hrvatskom članu Predsjedništva BiH akademiku Draganu Čoviću i predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, koji su ujedno i visoki pokrovitelji ovogodišnje manifestacije.

Priznanja su dodijeljena i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, predsjedniku Matice hrvatske u Zagrebu akademiku Stjepanu Damjanoviću, nekadašnjem federalnom ministru kulture Gavrilu Grahovcu te Dubrovačkim ljetnim igrama koje su od samog početka bile potpora Mostarskom proljeću.

Na Danima Matice, koji će trajati do 5. juna, publika će vidjeti niz dramskih programa, izložbi, muzičko-poetskih programa i drugih kulturnih sadržaja.

4 FOTO GALERIJA