Vijesti

SEMINAR ZA ADVOKATE U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA PRAVDE BIH

20.3.2018

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH je u suradnji sa Regionalnom advokatskom komorom Zenica, a u okviru Projekta Europske unije "Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH-IPA 2013", održalo dvodnevni seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu ''Praktičan rad na izradi apelacije Ustavnom sudu''. Seminar je održan u Vitezu a učesnici su imali priliku steći saznanja o relevantnim odredbama pravila Ustavnog suda prilikom podnošenja apelacije, pripremnim radnjama u kaznenom postupku za apelacioni postupak, izradi i dostavljanju apelacije Ustavnom sudu, kao i specifičnostima apelacija u kaznenim postupcima. Edukacija je bila interaktivnog karaktera, na kojoj su učesnici kroz rad u grupama, kao i kroz različite vježbe unaprijedili svoja znanja i vještine. Predavači su bili Zvonko Mijan, registrar Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Adil Lozo, advokat Advokatske komore FBiH.

Seminaru je pristupilo 20 advokata iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da je praktičan pristup na edukaciji unaprijedio njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba