Vijesti

SASTANAK MINISTARA REŠIĆ I GRUBEŠA

17.11.2017

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i ministar pravde BiH Josip Grubeša, razgovarali su danas u Banja Luci u vezi realizacije Sporazuma o tehničkoj saradnji na uspostavlјanju sistema razmjene podataka koji se upisuju u registre udruženja i fondacija.

Dogovoreno je da se formira radni tim koji će dalјe raditi na tehničkoj impementaciji Sporazuma. „To će biti zajednički tim koga će činiti dva člana Ministarstva pravde BiH, dva člana Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, dva člana Federalnog ministarstva pravde i jedan član iz Brčko distrikta“ rekla je ministrica Rešić, dodajući da je ovo neophodno jer je riječ o projektu Evropske Unije.

Bilo je riječi o i programu ReSPA-e (Regionalnoj školi za javnu upravu) jer je BiH, početkom novembra preuzela predsjedavanje ovim programom. Obzirom da se operativni dio najvećim dijelom odnosi na entitete, odnosno lokalne zajednice, plan je da početkom naredne godine bude održan sastanak  ministrice uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, ministra pravde BiH i Federalnog ministra pravde.

„Tada bi dogovorili hodogram aktivnosti za godinu dana, koliko traje predsjedavanje BiH  Regionalnom školom za javnu upravu“ najavio je ministar Grubeša.