Vijesti

STRUČNO USAVRŠAVANJE SUDACA, TUŽIOCA I ADVOKATA

24.10.2017

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH, u saradnji sa Centrima za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH i RS kao i OSCE Projektom „Praćenje rada na predmetima ratnih zločina“, koji finansira Evropska unija, je održalo dva dvodnevna zajednička seminara kontinuiranog stručnog usavršavanja za sudije, tužioce i advokate odbrane koji rade na procesuiranju predmeta ratnih zločina na temu „Vještine zastupanja u predmetima ratnih zločina“ u Tesliću, 16. i 17.10.2017. godine i u Sarajevu, 19. i 20.10.2017. godine. Predavači na ovom seminaru su bili renomirani i ovlašteni instruktori vještina zastupanja iz SAD-a James Gailey i Allen Charles Snyder, te sudija Suda BiH Minka Kreho.

Seminarima je pristupilo preko 50 sudija, tužilaca i advokata iz cijele Bosne i Hercegovini, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba