Vijesti

STRUČNO USAVRŠAVANJE ADVOKATA: PRITVOR I GARANCIJE PRAVIČNOG SUĐENJA

26.9.2017

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH je, u saradnji sa Regionalnom advokatskom/odvjetničkom komorom Mostar i OSCE Projektom "Jačanje kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH", koji finansiraju vlade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Švicarske, Norveške, Italije i Austrije, održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu "Pritvor i garancije pravičnog suđenja'' s osvrtom na osnovne elemente, opće i posebne uvjete za određivanje i trajanje pritvora, kao i relevantnu sudsku praksu kada je u pitanju ovaj pravni institut. Predavači su bili Vlado Adamović, advokat Advokatske komore Federacije BiH i Miodrag Stojanović, advokat Advokatske komore RS.

 

Seminaru je pristupilo 30 advokata iz cijele Bosne i Hercegovini, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

 

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

 

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba