Vijesti

STRUČNO USAVRŠAVANJE ADVOKATA O TEMI: „OBJELODANJIVANJE DOKAZA“

15.9.2017

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, Odsjek za edukaciju u kaznenim stvarima pred Sudom BiH je, u saradnji sa Regionalnom advokatskom/odvjetničkom komorom Sarajevo, održalo seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu "Objelodanjivanje dokaza", na kojem je učesnicima seminara predočena analiza trenutne situacije po ovom pitanju pred sudovima u BiH sa posebnim osvrtom na praksu Suda BiH, analiza sudske prakse MKSJ-a kao i analiza sudske prakse ESLJP-a koja ukazuje na koji način bi sudovi trebali postupati po ovom pitanju i koja daje određena rješenja problema koji su evidentni u praksi sudova u BiH. Predavači su bili Radivoje Lazarević, advokat Advokatske komore Republike Srpske i Ćazim Hasanspahić, tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 

Seminaru je pristupilo 30 advokata iz cijele Bosne i Hercegovini, koji su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima. 

 

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

 

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba/ .