Vijesti

Održane radionice za koordinatore i voditelje konsultacija iz institucija BiH

1.6.2017


Ministarstvo pravde BiH je u saradnji sa Agencijom za državnu službu BiH i uz podršku projekta „Izgradnja kapaciteta institucija vlasti pri angažovanju u političkom dijalogu sa predstavnicima civilnog društva u BiH“ (CBGI), u periodu od 26.05. – 01.06.2017. godine, održalo 3 radionice za imenovane koordinatore konsultacija i njihove zamjenike, voditelje konsultacija koji su provodili konsultacije i za novoimenovane voditelje konsultacija iz institucija BiH.

Cilj radionica je da se u interaktivnom dijalogu sa imenovanim koordinatorima konsultacija, njihovim zamjenicima i voditeljima konsultacija iz institucija BiH koje imaju ovlasti pripreme pravnih propisa identificiraju sve poteškoće i izazovi sa kojima su se tokom proteklog perioda suočavali u provođenju javnih konsultacija putem web platforme eKonsultacije, kao i identificiranje mogućnosti za unaprjeđenje web platforme eKonsultacije.

Radionicama je prisustvovalo preko 60 učesnika iz oko 28 institucija BiH, a Agencija za državnu službu će svim učesnicima i dodijeliti odgovarajući broj kredita.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo i dali maksimalnu ocjenu za organizaciju radionica i informacija koje su tom prilikom dobili.

Ministarstvo pravde BiH će i u budućnosti nastaviti sa aktivnostima na afirmiranju eKonsultacija kako bi ovaj koncept konsultacija sa zainteresovanom javnošću zaživio u maksimalnom kapacitetu.