Vijesti

Zemlje Zapadnog Balkana na dvodnevnom sastanku “Partnerstvo za otvorenu vlast”

24.5.2017


U Sarajevu, 23. i 24.05.2017. godine, se održava sastanak zemalja Zapadnog Balkana koje sudjeluju u inicijativi “Partnerstvo za otvorenu vlast”.

Sastanak je organizovan u saradnji Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i generalnog tajništva inicijative “Partnerstvo za otvorenu vlast” sa ciljem razmjene dobrih praksi i zajedničkih izazova u izradi i implementiranju nacionalnih akcijskih planova, ali i zbog jačanja regionalne saradnje zemalja članica Inicijative.

Tijekom dvodnevnog sastanka, učesnici će imati priliku diskutirati tematske prioritete, utvrditi zajedničke standarde kao i upoznati se sa novim primjerima iz  prakse, ali i monitoring mehanizmima za praćenje implementiranja Akcijskih planova.

Na sastanku sudjeluje 25 predstavnika vlada i organizacija civilnog društva iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine, ali i predstavnici Regionalne škole za javnu upravu (RESPA), UNDP-a, Regionalne antikorupcijske inicijative, Njemačkog društva za regionalnu saradnju (GIZ).