Vijesti

Stručno usavršavanje advokata: “Žalba i žalbeni osnovi”

27.4.2017


Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH je, u saradnji sa Regionalnom advokatskom/odvjetničkom komorom Tuzla, održalo 26. 04. 2017. godine u Tuzli seminar kontinuiranog stručnog usavršavanja na temu “Žalba i žalbeni osnovi”, na kojem su učesnici bili upoznati sa žalbenim osnovima u skladu sa ZKP-om BiH, obrazlaganjem žalbenih osnova i standardima za odlučivanje po žalbama.

Predavači su bili Mirza Jusufović, sudija Suda BiH i Saša Sarajlić, tužilac Tužilaštva BiH.

Učesnici seminara, ukupno 42, su visoko ocijenili temu kao i predavače, ističući da će stečena znanja unaprijediti njihov svakodnevni rad i ukupnu praksu postupanja u navedenim slučajevima.

Ministarstvo pravde BiH, Odsjek za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH nastavlja sa pružanjem podrške u ovom izrazito važnom aspektu advokatske prakse. Cilj je što kvalitetnija obuka advokata za zastupanje pred Sudom BiH.

Raspored obuka, obrasce za prijavu i detaljnije informacije o seminarima Odsjeka za edukaciju u krivičnim stvarima pred Sudom BiH možete pronaći na web stranici: http://www.okobih.ba