Vijesti

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave BiH u procesu javnih konsultacija

25.4.2017


Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine stavilo je u proces javnih konsultacija Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine.

Zakonom se na precizan, jasan i nedvosmislen način definiraju nadležnosti Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i istovremeno se odredbe ovog zakona usklađuju s važećim odredbama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine i Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći.

Isto tako, predloženom izmjenom i dopunom Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine se osiguravaju uslovi za političku i organizacijsku nezavisnost Regulatorne agencije za komunikacije brisanjem iste iz spiska samostalnih upravnih organizacija.

Proces javnih konsultacija otvoren je u periodu od 25.4 do 10.5.2017. godine,  u skladu sa Pravilima za konsultacije u izradi pravnih propisa u institucijama Bosne i Hercegovine.

Pozivamo Vas da uzmete učešće u konsultacijama i svojim primjedbama, sugestijama i prijedlozima date doprinos izradi što kvalitetnijeg  propisa. 

U konsultacijama možete učestvovati prijavom na link.